És la primera paraula que ens ve al cap quan pensem amb els dolços de l’illa per que, realment, són deliciosos.

Encara que no sigui tan conegut, aquí també fem bones ensaïmades, i coques, moltes, sent la d’albercoc una de les nostres preferides.

Diu la gent gran que quan de petits agafaven un refredat era tota una “delisia”, per que et donaven xarop dolç, caramels, sucre candi (o de pedra), pastilletes de mauvins… i a més, et lliuraves de l’escola.

Aquí, anar a cas sucrer, és anar a la pastisseria.

Amargos, pastissets, rubiols, tortada, ensaimada, palos, coca bamba, coca d’albercoc, flaons, crespells, formatjades…

On comprar?

Cas Sucrer-Villalonga  (Mercadal), pastisseria que está en funcionament des del 1884.

Can Pons (Mercadal)

Pastisseria Moll (Ciutadella)

Can Vallés (Maó)

però hi han molts més llocs. Descobreix-los!

Un “berenar” pel matí amb una ensaimada i un café amb llet o “chocolati” no te l’has de perdre.

El nostre consell és que “berenis” en un bar de barri o als antics “casinos” dels pobles. Bon profit!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s