Torrellafuda

Esta pàgina está redactada en castellano y en catalán

El recinte arqueològic de Torrellafuda gaudeix d’un encant especial que li donen els arbres, alzines, produint ombres sobre la històrica pedra, la qual cosa atorga al recinte una sensació de pau i tranquil·litat que t’envaeix tot d’una.

Es, això precisament, el que el diferencia de la resta. Es podria dir que aquest indret té un caire romántic, que parla d’altres temps molt llunyans, i que casi podem percebre.

El camí comença amb una tanca, a la que segueix un caminet que ens durà al recinte, i per on podrem veure, entre altres, una cova d’enterrament i una part de la fantàstica murada, que en alguns indrets té una amplària de quasi 3 metres.

Passant entre murs de paret seca i, també, entre alguns trams de la murada, arribarem a la tanca que ofereix la part més espectacular del clos i on podem gaudir del recinte de taula, talaiots, més tram de murada i dues de les entrades originals que encara es conserven, entre altres edificacions.

Les tonalitats ocres, marrons, verdes i grises es van barrejant donant-li un to màgic. Més que en cap altre, en aquest recinte tindrem la sensació de que tot i el temps transcorregut, podem intuir i sentir part de aquella vida i costums ancestrals que sembla que encara ens envolten.

Cova d'enterrament

Potser aquesta sensació la dona la vegetació, que d’alguna manera, fa que el lloc sembli  habitat. Aquest escenari on es barreja natura i pedres, gaudeix d’algun tipus d’encanteri que ens farà sentir malenconia per haver d’acabar la nostra visita.

Darrera nostre deixarem uns altres temps, monuments  i restes que daten de 30 segles enrere i que, més que mai, haurem tingut la sensació de viure.

Recinte de taula

Per arribar-hi: Es pot arribar fàcilment des de la carretera Me-1, la principal que uneix Maó i Ciutadella, ja que aproximadament en el seu quilòmetre 37 hi ha una desviació senyalitzada. Un cop arribem trobarem un petit lloc per deixar el vehicle i continuar al nostre recorregut a peu. Un cop a dins trobarem panells informatius amb unes breus explicacions de tot allò que podem veure.

 ———————————————————————————————————————————————————–

 El recinto arqueológico de Torrellafuda goza de un encanto especial que, sin duda alguna,  le otorgan los árboles (encinas), proyectando sombras sobre la histórica piedra, lo que confiere al recinto una sensación de paz y tranquilidad que te invade de pronto.

Es esto, precisamente, lo que diferencia este recinto de otros. Podría decirse que este lugar tiene, incluso, un aire romántico, que nos habla de tiempos muy remotos que podemos percibir.

Parte del camino entre pared seca y murallas

La primera tanca nos mostrará el camino a seguir, por donde descubriremos, entre otros,  una cueva de enterramiento y una parte de la fantástica muralla original, que en algunos tramos tiene casi 3 metros de anchura.

Uno de los talayots del recinto

Tras un corto y agradable paseo entre pared seca y tramos de murallas, llegaremos a otra tanca que nos aboca a la parte más espectacular del lugar y donde podremos admirar el recinto de taula, talayots, otro tramo de muralla y dos de las puertas originales de entrada que aún se conservan, entre otras edificaciones.

Entrada original al recinto

Las tonalidades ocres, marrones, verdes y grises se mezclan ofreciéndonos un aire mágico. Más que en ningún otro recinto, en éste tendremos la sensación de que, a pesar del tiempo transcurrido, aún se puede intuir aquella forma de vida y costumbres ancestrales que parecen envolvernos.

Quizás esta sensación la dé la vegetación, que de algún modo, hace que el lugar aún parezca habitado. Este escenario donde se mezcla naturaleza y piedras posee algún tipo de encantamiento que nos hace sentir melancolía al tener que terminar nuestra visita.

Recinto de taula

Detrás, dejaremos otros tiempos, monumentos y restos de hace 30 siglos atrás, y que más que nunca, habremos tenido la sensación de vivir.

Para llegar: Se llega fácilmente a través de un desvío señalizado que hay en la carretera principal (Me-1) que une Mahón y Ciudadela, aproximadamente sobre el kilómetro 37. Al llegar al área arqueológica encontraremos un lugar habilitado para dejar el vehículo y continuar el recorrido a pie. Una vez en el recinto, encontraremos paneles informativos que una breve explicación de todo aquello que podemos observar.

Anuncis