Flora de Menorca (3)

P1020407Silene vulgaris

Silene vulgaris, aquí coneguda com colís i també, trons. Comencen a florir al mes de març i duran fins l’octubre. Aquesta planta (collejas en castellà) va servir per alimentar als menorquins en temps de fam.

FOTOS BAJO LICENCIA CREATIVE COMMONS, SE PERMITE SU USO SIEMPRE QUE NO SEA PARA USO COMERCIAL Y SIEMPRE QUE SE CITE SU PROCEDENCIA: http//: enmenorca.wordpress.com

P1130701Capsigrany

Una flor ben curiosa, (Trifolium stellatum), aquí coneguda com herba de capsigrany. És un trebol molt fàcil de reconèixer per la seva forma d’estrella de cinc puntes. Floreix entre abril i juny.

P1140351Cama Rotja

M’encanta aquesta flor que si la miras d’aprop sembla de paper,  o no?. Aquí la coneixem com Cama-Rotja (Cichorium intybus), achicoria en castellà. Les seves fulles tendres es poden menjar. Floreix de juny a octubre.

P1170455BrucEs Grau

Bruc mascle (Erica arborea). Les seves flors blanques destaquen entre el bosc. Floreix de febrer a abril. Tots els brucs tenen moltes utilitats, sobretot, per la seva fusta.

FOTOS AMB LLICENCIA CREATIVE COMMONS, ES PODEN COPIAR SEMPRE QUE NO SIGUI PER ÚS COMERCIAL I SEMPRE QUE ES CITI LA SEVA PROCEDÈNCIA: http//: enmenorca.wordpress.com

P1180078Trepo mascle

Trepó mascle (Verbascum creticum). Pot arribar a fer 1,50m d’alçada. Floreix d’abril a juny. És una planta molt vistosa.

P1240485Narcissus

Assa groga (Narcissus tazetta), una planta a la qui li agrada molt l’aigua. Pot arribar a fer uns 60 cm. Floreix de decembre a abril.

P1120276Violer Bord Matthiola incana

Violer Bord (Matthiola incana), típica a las parets dels penyasegats i barrancs. Floreix d’abril a juliol.

FOTOS AMB LLICENCIA CREATIVE COMMONS, ES PODEN COPIAR SEMPRE QUE NO SIGUI PER ÚS COMERCIAL I SEMPRE QUE ES CITI LA SEVA PROCEDÈNCIA: http//: enmenorca.wordpress.com

P1140331

Camamil·la (Santolina chamaecyparissus var.magonica). Medicinal. Diuen que les infusions s’han de preparar amb un número senàs de flors. Floreix de juny a agost.

P1140569taperera PdGil

Taperera (Capparis spinosa) alcaparra en castellà. Una flor molt bonica amb filaments de color violat. Molt freqüent a murs i parets. Floreix d’abril a setembre.

Anar a Flora (4)

 Bibliografia:

Las flores de Menorca, Miguel Cao Barredo (editat pel GOB)

Plantes de Menorca, Pere Fraga i Arguimbau, Editat pel CIME.

Anuncis