Coneixent l’altra Menorca (IV)

Coneixent l’altre Menorca.- Ruta IV

En aquesta ruta pujarem al punt més alt de l’illa: Monte Toro, que té 357 m., on tenim unes boniques panoràmiques de l’illa; després veurem un dels jaciments arqueològics més singulars: Son Mercer, i admirarem una de les platges més boniques de la costa sud: Binigaus, tot això sense oblidar la població de Mercadal i la des Migjorn, pobles de la Menorca interior. Anem!

MonteToro blog (11)

Pati del recinte del Santuari (Monte Toro)

Comencem la ruta a Monte Toro, la carretera que puja fins dalt del cim parteix del centre de la població de Mercadal. Aquí dalt podem aprofitar per veure gran part de l’illa, per respirar la serenitat del seu santuari i per veure la petita església on es troba la Verge del Toro. També podem prendre alguna cosa en el bar que hi ha dins del recinte.

P1020794Mercadal

Es Mercadal

Després baixarem fins a la població de Mercadal. Convé aparcar el cotxe i caminar per tots els seus carrers de vianants, sense deixar-nos cap. Aquí trobem una de les pastisseries més conegudes de l’illa: Cas Sucrer, on podeu comprar algun dolç i tastar com són els nostres postres dolços (pastissets, amargos, ensaïmades, crespells, …). També tot passejant podem descobrir la pujada fins l’església de Sant Martí, o el petit Ajuntament, o l’aljub que van construir els britànics … Mercadal es un poble que val la pena conèixer.

P1020792Aljub Mercadal

Aljub, construït pels britànics

Un cop visitat Mercadal, que cal recordar és també un dels llocs gastronòmics per excel•lència, anirem cap al poble de Es Migjorn. És un poble petit amb carrerons singulars i on encara es respira l’ambient genuí de poble.

Pla de la Iglèsia

Pla de l’església (Migjorn)

Des de Es Migjorn agafarem la carretera que ens dur a Santo Tomàs, i d’allà aparcant al cotxe ja que només es pot anar a peu pel camí de cavalls, anirem a les boniques platges de Binigaus (i si teniu ganes de caminar una mica més, podeu continuar pel camí de cavalls). Si feu aquest recorregut a l’estiu no us perdeu un bany en aquestes transparents aigües.

P1020363Binigaus

Platges de Binigaus

Farem al camí de tornada fins a Es Migjorn, on també podeu para a dinar en algun dels seus restaurants. D’aquí agafarem la carretera que va a Ferreries, (Me-20), i a pocs quilòmetres de Ferreries, a la nostra esquerra cercarem el desviament que ens durà a Son Mercer.

Naveta (Son Mercer de Baix)

Naveta “Cova des Moro” (Son Mercer de Baix)

El camí en cotxe s’acaba entre les cases del lloc, on podem aprofitar per comprar el formatge de Son Mercer, des d’aquí, encara ens podem apropar una mica més en cotxe fins un petit aparcament, i després a peu arribarem a un dels jaciments més singulars amb la coneguda “Cova des Moro”, que es una naveta amb tres columnes de pedra. Des del poblat no deixeu de veure les vistes sobre el barranc de Son Fideu.

Un recorregut des de dalt del Toro fins a les platges de Binigaus, sense oblidar les navetes de Son Mercer.

planol itinerari el toro

Ruta del itinerari IV marcada en color blau

En aquesta ruta hem vist:

• – Monte Toro
• – Es Mercadal
• – Es Migjorn Gran
• – Platges de Binigaus (Camí de Cavalls, tram de l’etapa 014)
• – Navetes de Son Mercer de Baix

Si voleu veure més itineraris pitjeu aquí

Anuncis