Coneixent l’altra Menorca (III)

Rutes de mig dia per fer en qualsevol moment.

Coneixent l’altra Menorca.- Ruta III

En aquesta ruta tenim l’oportunitat de veure diferents tipologies geològiques de l’illa, des de la badia de Fornells, passant pels penya-segats de Cavalleria o les roques volcàniques de Cala Pregonda.

P1060936Fornells

Badia de Fornells

La ruta comença a Fornells. Tota la seva badia es fantàstica. Quan arribem al restaurant Es Pla, deixarem el cotxe per anar caminant per la vorera, on veurem la petita platja del poble. Continuarem pel carrer de Tramuntana, fins a la bocana de la badia (al final del carrer).

Torre de defensa de Fornells

Torre de defensa de Fornells

Aquí agafarem el camí que ens dur a la Torre de defensa de Fornells, construïda pels anglesos a principis del segle XIX. A mig camí veurem la petita ermita de Lourdes.

P1140232Fornells

Castell Sant Antoni

De volta cap al poble podem visitar les restes del castell de Sant Antoni, que es va manar construir el 1614. Els panells informatius ens mostren la seva història i indrets que podem visitar.

P1020554 blog Cavalleria

Vistes des del far de Cavalleria amb les illes des Porros al fons

Deixem Fornells i agafem de nou la carretera, desviant-nos cap a Cavalleria. Aquí tenim que visitar el far, ineludible, amb els seus alts penyals i un túnel que ens “aboca” al mar, i és literalment així, cosa que el fa molt perillós pels nens; altre parada ineludible són les platges verges de Cavalleria, on tindrem que caminar una petita estona, però que bé val la pena.

P1100073Cavalleria

Platja de Cavalleria

De tornada al cotxe, seguirem les indicacions de la carretera fins a Binimel·là, una altra platja verge des de on es pot seguir a peu el tram 006 del camí de cavalls per arribar a la bonica Cala de Pregonda. Aquest recorregut és millor fer-lo sense vent de tramuntana, per que gaudirem més del paisatge i de les platges.

P1170669Platja de Salairó

Contrastos de grocs i vermells a la platja de S’alairó

Aquest tram del camí ens mostra la diversitat de paisatges i diferents formacions geològiques de tota aquesta àrea, on destaca, com veureu, la terra vermellosa i les roques volcàniques groguenques de Cala Pregonda, a més d’una sorra de color daurat. Tota una troballa!

P1170667Pregonda Cami Cavalls

Tram 6 del Camí de Cavalls, amb la roca volcànica al fons

Com les rutes són només de mig dia, només ens dona temps per tornar i acabar la ruta d’avui.

En aquesta ruta hem vist:

  • – Fornells
  • – Torre de defensa de Fornells y ermita de Lourdes
  • – Far de Cavalleria i penyasegats
  • – Platges de Cavalleria
  • – Platja de Binimel·là
  • – Platja de Pregonda
  • – Camí de Cavalls, part de l’etapa 006
ruta3

Itinerari de la ruta III en color blau

Si voleu veure més itineraris cliqueu aquí

Anuncis