La protagonista a la albufera des Grau, és la natura. Sens dubte.

El parc natural de S’Albufera té una extensió de més de 5.000 Ha entre terrestres i marines, ja que l’àrea protegida del parc també afecta a una zona de litoral, que inclou el cap de Favàritx i la illa d’en Colom.

IMGP3746 blog

Destaca la seva diversitat d’aus: fotges, rapinyaires, milà, anàtides… , alguns rèptils i amfibis com la sargantana balear (endèmica de Mallorca i Menorca), el calàpet, les tortugues o la serp de garriga, i també mamífers, com el mostel, el mart, l’eriçó…

Si us agraden les aus, a l’albufera trobareu llocs para a la seva observació sense molestar i des de on podeu gaudir de bones fotografies, i sobretot, de tranquil·litat.

P1170254Mirador Albufera des Grau StaMadrona

Pel que fa a la vegetació, l’ullastre és el que ocupa gran part de les zones interiors del parc, juntament amb la mata i l’aladern, i a la part del litoral rocós trobem els socarrells que formen comunitats vegetals i dels que Menorca compte amb diversos endemismes.

IMGP3753ALbuferaGrau

Les platges també hi estan presents, algunes d’elles molts boniques i poc concorregudes com la d’en Tortuga o la zona dels Tamarells, des de on podrem veure les formacions rocoses dels voltants i que presideix la antiga torre defensiva de cala Torreta, avui en estat ruïnós i a la que està del tot desaconsellat entrar.

P1170476voltants Tamarells
Camí des Grau a Sa Torreta

Altres indrets per conèixer són el caseriu des Grau, el cap i far de Favàritx, el bonic port d’Addaia

Parc natural de Albufera des Grau

També té racons irrepetibles. El parc té diferents itineraris que es poden fer caminant, i té un centre d’interpretació molt interessant on us poden donar informació i planols dels itineraris.

P1020616Albufera Grau

El parc de S’Albufera és el nucli de la reserva de la biosfera, això vol dir, que és una de les árees més protegides de Menorca, amb algunes restriccions pel que fa a com es pot recorrer, i que pots conèixer en l’enllaç que us posem al final d’aquest article.

P1380117Albufera

El camí de cavalls travessa part del parc, desde Es Grau fins a Addaia. Tot el recorregut és imperdible. Us deixem algunes fotos de diferents zones del parc natural.

salbufera P1170253
S’Albufera
P1020606 Es Grau
Platja de es Grau
P1170489Cami cavalls Tamarells
Camí a Cala Tamarells
P1140692Favaritxv02 Tortuga
Vistes de Favàritx des del camí de cavalls
P1390785SalinesAddaia
Salines Addaia

 

Aquí trobareu més informació oficial sobre el Parc de S’Albufera des Grau.