És un dels nostres atractius naturals. Recorre 185 Km donant la volta a l’illa, quasi sempre vorejant la costa.

El camí aglutina també els diferents paisatges: penyasegats, cales, platges, barrancs, terrenys pedrogosos, fars, dunes, camp…

Mira totes les nostres entradas aquí

A grans trets, la història del camí de cavalls comença als voltants de 1330 quan el reu Jaume II va ordenar que es tingués una cavalleria armada per defensar l’illa, i amb aquesta finalitat, es va fer un camí pel lliure pas dels cavallers; el 1763 el governador Richard Kane el va considerar camí reial i va ordenar el seu manteniment; la dècada dels anys 90 del segle passat, alguns propietaris afectats pel traçat del camí opten per tancar i vallar els seus trams, impedint el pas de vianants i excursionistes; durant la mateixa època es constitueix la coordinadora del camí de cavalls que aglutinava a moltes entitats i persones, amb la finalitat de lluitar per que es reobris al públic aquest camí. Finalment, l’any 2000 es publica la llei del camí de cavalls, aconseguint el seu pas lliure per a persones, cavalls i bicicletes.

Creiem que és important conéixer la lluita de molta gent per aconseguir aquest bonic camí que s’ha convertit en tot un reclam turístic per qui ens visita i d’esbarjo per tots els que hi vivim aquí.

El camí es tota una descoberta de la nostra fauna i flora, del nostre camp i de la nostra natura. Les fites de fusta que trobeu pel camí ens ajuden a determinar a quina part del camí estem.

Jo animo a tothom que faci, almenys, un tram d’aquest bonic camí. En teniu molts de diferents per gaudir i amb molts diferents graus de dificultat, així que… que esteu esperant?

Si necessites més informació, aquí tens un resum que us hem preparat.

Us deixem algunes fotos del camí.

 

Si voleu més informació teniu una pàgina oficial molt completa del camí de cavalls. Cliqueu aquí.