Binidali

Sempre volem mostrar els racons de la nostra illa, els llocs que no solen sortir a les webs turístiques “habituals” i tots aquells petits “tresors” naturals o culturals que tenim a Menorca, però a aquesta voluntat de mostrar s’afegeix la inquietud pel que s’anomena “morir d’èxit”, o sigui, tenir tal afluència de visitants que els llocs es degradin massa ràpid, i finalment, es perdin.

Tots pensem que això no pot passar o que passarà d’aquí molt, però no és cert; basta mirar com estan els nostres camins: plàstics, bòtils, llaunes, papers, plantes arrencades… així que la nostra inquietud creix a diari.

Dit això, aquest llogaret petit, té molt d’encant, especialment, fora de temporada, on et pots trobar quasi sol.

Bindali. Antiga caseta d’esbarjo amb moll.
Binidali, entrada al camí que dur a la platgeta
Altre part del curiós camí

Només aquest tram de pocs metres que ens dur a la platja, ja en sí, val la visita a aquest indret. Tot baixant trobarem les restes d’una antiga construcció que en permet veure els efectes de l’erosió sobre la toba pedra de marès, la pedra de l’illa. També trobareu aquesta mena de “pont”, i barreres de ullastre… tot plegat és un camí molt “polit”, com diem aquí.

Petita platja de Binidali
Vista de la platja des dels voltants

I ja que heu arribat fins aquí, mireu una mica més enllà de la platja i el raconet. Us trobeu al petit barranc de Binidalí, estret i envoltat de roca calcària, com quasi tots els barrancs del sud. De flora trobareu alguns albons, mata, fonoll marí… i pels voltants de les roques i pedres, dins de l’aigua, el més probable es que vegeu bogamarins, que per cert, està prohibit agafar sense la corresponent llicència i totalment prohibit de l’1 d’abril al 30 d’octubre… tampoc es permet pescar a les platges des l’1 de maig fins el 30 de setembre de 7 del matí a les 22 hores. Si voleu saber més sobre la pesca a l’illa, podeu pitjar aquí.

Ah, i abans d’anarte’n. Ho dus tot? el mòbil? la cartera? … i els fems?

 

 

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s