Arenal des Castell

És la segona platja en extensió de Menorca (amb 620m de llargària), després de la de Son Bou, i una de les més visitades de l’illa.

Ha estat una de les árees que més ha patit la masificació turística i la urbanització, molt evident i visible, amb hotels, apartaments, etc., alguns d’ells sobre la mateixa sorra de la platja.

Va tenir una important zona dunar que s’enfilava pels petits pujols que l’envolten amb varietat de flora d’aquests hàbitats,  de la que no queda pràcticament rés. La fauna i els peixos, també s’han vist afectats per aquesta massificació, sobretot els mesos d’estiu.

Voltants de la platja, seguint el camí de cavalls. Pel camí trobarem socarrells i altra flora de penyal.

No fa gaires anys, a la platja, dins de la mar, sense allunyarse gens de la costa, es podien veure fàcilment peixos, però ara per la pressió humana, aquests s’han retirat més endins i ja fora de l’àrea de bany delimitada.

Tot i que nosaltres no volem oblidar mai la natura i l’hàbitat d’una platja, us la volem mostrar al marge de tots aquests entrebancs, i si us podeu escapar fora de temporada, tindreu l’oportunitat de descobrir una de les platges més boniques de l’illa, amb petits racons, zona amb arbres, camins amagats, torrents, camí de cavalls…

Al final de la llarga platja de sorra en forma de ferradura, es troba aquest petit racó, protegit entre els sortints rocosos de l’Arenal. Els terrenys d’aquesta part de l’illa pertanyen als periodes del Juràsic i Triàsic.

 

A la part de llevant de la platja trobem uns camins que pujen fins la zona urbanitzada de dalt. A les voreres de les penyes que envolten la platja podem trobar encara alguna vegetació com lliris de platja, lletrera de platja, camamil·la de mar…

A les petites àrees boscoses de l’entorn es poden observar, i escoltar, tòrtores, entre altres ocells.

El mirador de la cala ens ofereix fotos del tot imperdibles. No us el perdeu!

Per saber més:

Article de la platja de l’OBSAM

Platges d’hivern

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s