Sí, tornem a parlar de la geologia de l’illa, i es que no és per menys.
Conèixer la geologia ens permet, també, conèixer diferents indrets de l’illa, entendre els diferents paisatges, hàbitats … així que avui, amb aquesta entrada us invitem a veure Menorca des d’un altre punt de vista: des del terra.
Ja hem dit i ja sabeu, que l’illa està diferenciada en dos grans parts, per resumir-ho de forma molt breu. Més o menys aquestes dues parts geològiques diferents concorden amb la part nord i la part sud de l’illa, sent la més antiga, la primera, on els afloraments més antics tenen uns 400 milions d’anys. En aquesta part, també anomenada de Tramuntana, trobem tota una barreja de rocams que pertanyen a diferents eres geològiques: paleozoic, triàsic, juràssic i cretaci. La part sud, en canvi, pertany al període geològic miocè, molt més “jove”, amb només 23 milions d’anys.
Dit això, us deixem amb imatges d’aquesta fantàstica diversitat que us invitem a descobrir “de peus a terra”.







No us perdeu anar als llocs de sempre però mirant una mica més enllà, trobareu molt més que platges o llocs turístics, només caminant una mica sereu testimoni de la fantàstica geologia, i també, de la flora i fauna de cadascun dels llocs; descobriu-lo.
Per saber més:
Web Geologia de Menorca (força interessant, amb rutes, itineraris, fotografies…)
Mapa geològic de Menorca (pàgina de l’Institut Geològic i Miner d’Espanya)