Canutells: la sorra fresca

El desviament que ens dur cap a Canutells desemboca just davant d’un complex turístic. La primera sensació que tenim és d’haver entrat al complex turístic, ja que el tenim que vorejar per trobar les indicacions que ens duen cap a la platja.

P1230894Canutells
Canutells, mirador

P1230986Canutells

Seguint els cartells acabem al pàrking de la cala, amb bones vistes de l’embarcador, els penya-segats i la primera part de la cala, amb la seva petita platja (a l’esquerra de l’embarcador) anomenada “macar de Canutells”.

P1230978Macar de Canutells
Macar de Canutells

Per anar a la platja de sorra, hem de caminar uns pocs metres per darrera del bar de la cala i baixar unes escales. És una platja “amagada”. Les escales baixen al petit moll i també ens duen a la platja. Aquí ens sorprenen varies coses: els ànecs que estan molt familiaritzats amb les persones, la sorra humida, la vegetació del darrera de la sorra, el torrent del que brolla aigua dolça, i les coves naturals i/o excavades on es guarden les barques i els estris de pescar, i de les que encara avui dia parteixen alguns pescadors de pesca tradicional.

P1230905Canutells
Canutells

Gràcies al barranc i als penya-segats de l’entrada la platja queda arrecerada dels temporals.

L’aigua dolça del torrent humidex la sorra d’aquesta platja, i possibilita que un munt de plantes puguin créixer en aquest indret, com el jonc, el gram, l’herba prima o el limonium entre molts altres, i com no, les canyes, fàcilment visibles.

P1230925Canutells
Canutells, torrente

No gaire lluny, als límits de l’urbanització trobem el complex de Ses Tanques. Just al final del camí que ens dur al complex, trobem un camí de terra, que hem de fer a peu (són pocs metres) per veure la necròpolis de Cap de Forma, (en realitat el complex està just per damunt de tot aquest seguit de coves), amb 23 coves. Molt a prop de la necròpolis es troben les restes d’un assentament costaner talaiòtic, on destaca el que s’ha considerat una muralla i que forma part dels 32 monuments de la candidatura de Menorca Talaiòtica a Patrimoni Mundial.

Necrópolis de Cap de Forma
IMGP4601 03_2011 Cap Forma
Acantilados
P1110929Cap de Forma
Cap de Forma, muralla

Us convidu, com sempre, a que conegueu els voltants de tots el llocs que visiteu, com aquest de Canutells.

 

Per saber més:

Necrópolis de Caparrot de Forma (pàgina oficial de Menorca Talaiòtica)

Més fotos:

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s