Octubre

El mes d’octubre significa la fi de la temporada turística, si bé es veritat, que molts llocs turístics tanquen portes molt abans. Ara és el temps de gaudir de l’illa i d’aprofitar a anar a aquells llocs que encara resten oberts fins el dia 30 i que val la pena anar-hi, com alguns restaurants que ja no podrem trobar fins l’any que ve.

Octubre és el mes tranquil, assossegat. A les platges, monuments, esdeveniments, visites culturals, museus, camí de cavalls, … a tot arreu trobem poca gent i es pot gaudir més de les coses i dels paisatges.

P1220798enmenorca.wordpress.comBinigaus

Binigaus, fa uns pocs dies

Però a més de les platges, (que tinc que dir són un plaer en aquesta època, amb una aigua que volteja els 24º de temperatura), també tenim un temps immillorable per visitar els llocs arqueològics de la nostra i única cultura talaiòtica. En molts llocs, els dilluns es lliure, i no s’ha de pagar, com el Fort Marlborough o el poblat talaiòtic de Trepucó (si cliqueu aquí veureu la web de menorca.es on trobareu dins de la pestanya “enlaces relacionados” una guía de “menorca setmanal”, amb tot el que podeu fer en la setmana actual). Si sou d’aquí no oblideu dir que sou resident ja que a molt llocs fan descomptes, però no ho posa a cap cartell!!!

També aquest mes es fan visites gratuïtes i guiades a molts llocs de l’illa, com per exemple el proper 26 d’octubre, el CIME, organitza una visita a Son Mercer de Baix, totalment recomanable ja que compte amb unes navetes d’habitació diferents i peculiars, com la cova des Moro. En el predi venen un formatge excel·lent.

Naveta (Son Mercer de Baix)

“Cova des Moro” (Naveta, a Son Mercer de Baix)

Un altre atractiu es aprofitar les postes de sol amb la llum d’aquests dies, amb una gran gama de taronges i blaus, i que podem veure des de qualsevol punt de la costa, a les platges, a les roques, o prenent alguna cosa a les terrasses d’algun dels bars amb vistes, com Binigaus (Es Migjorn) o Es Cargol (Sant Lluís), però ni han molts més.

P1220304enmenorca.wordpress.com

Posta de sol a Binigaus, aquest octubre

Després de tot el bullici estiuenc, bé ens mereixem gaudir d’un bany en qualcuna de les nostres platges, no? Esteu convidats!

P1220739ArenalCastell

Arenal des Castell, fa uns dies

P1230288GaviotaBinigaus

“company” de platja

Altres indrets com el centre artesanal des mercadal, també tancarà portes el mes de novembre, o el restaurant Ca na Marga, a platges de Fornells, que tot s’ha de dir, és un dels meus preferits per menjar carns a la brasa, o les visites turístiques al convent i claustre de Sant Agustí, a Ciutadella (gratuït pels residents), que bé mereix anar ja que té multitud de coses curioses com la sala del món romà antic, o la sala talaiòtica, o les sales de pintura, etc.,  i amb la mateixa entrada podràs veure també la Catedral de Menorca, …. en fi, no et perdis rés, coneix la Menorca de tardor.

20141003_134218Sant Agusti

Claustre de Sant Agustí (Ciutadella)

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Anuncis