La més fotografiada

Probablement, Cala Galdana, és una de les més fotografiades a l’illa. Des dels seus dos miradors que s’enfilen en els penya-segats, tenim una panoràmica fantàstica d’aquesta bonica cala en forma d’olla.

P1010033Cala Galdana
Vista des del promontori rocós

És una platja urbana, molt urbanitzada i envoltada d’hotels, comerços i serveis, però tot i així és un bonic indret amb encant.

No podem passar per alt les vessans naturals dels seus voltants, com els ja esmentats penya-segats que la resguarden, el seu promontori rocós quasi al mig de la cala, o el camí de cavalls que des d’aquí ens permet visitar les cales més boniques i boscoses del sud com Macarella i Mitjana, ….

P1210611Algendar
A pocs metres de la platja trobem un paisatge natural totalment diferenciat, amb el torrent com a protagonista

Però el seu tret natural més important és el barranc d’Algendar, el més llarg de tota Menorca amb uns 10 km, i que conté l’únic torrent de Menorca que dur aigua tot l’any, i que aquí és conegut com “es riu”. El barranc s’endinsa fins fregar la “linia” que divideix la Menorca del nord de la del sud, i el seu recorregut és un dels paratges més impressionants per les seves parets de quasi 40m d’alçada, pel naixement del torrent, i per la biodiversitat que podem trobar en aquest lloc ombrívol, fresc i arrecerat dels vents. Aqui veurem flora i fauna que nomès trobem en els barrancs. Durant l’excursió també podrem veure algunes coves aferrades a les parets de pedra.

20140717_131038Galdana
Una platja molt freqüentada a l’estiu

El barranc és també el límit entre els termes de Ciutadella i Ferreries i és protagonista d’una de les llegendes de l’illa: Sa Núvia d’Algendar.

P1210645Galdana
Detall del “riu” que serveix com a port de petites embarcacions a la temporada d’estiu

Precisament per la saturació de visitants, la vegetació dunar de la platja és molt pobre. El pinar té una part original i altre que ha estat plantada per afavorir l’ombra als banyistes. També per la afluència de gent, es fa difícil veure animals en aquest indret, a excepció d’alguns pardals, busquerets i sargantanes, a més de la gavina, molt adaptada a la nostra presència.

P1010032Cala Galdana

Tot i que a Cala Galdana, la natura ha estat envaïda per tots nosaltres i per les edificacions, el lloc, segueix sent un marc incomparable.

Quan visiteu la cala, no oblideu els seus voltants.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s