Probablement, Cala Galdana, és una de les més fotografiades a l’illa. Des dels seus dos miradors que s’enfilen en els penya-segats, tenim una panoràmica fantàstica d’aquesta bonica cala en forma d’olla.

És una platja urbana, molt urbanitzada i envoltada d’hotels, comerços i serveis, però tot i així és un bonic indret amb encant.
No podem passar per alt les vessans naturals dels seus voltants, com els ja esmentats penya-segats que la resguarden, el seu promontori rocós quasi al mig de la cala, o el camí de cavalls que des d’aquí ens permet visitar les cales més boniques i boscoses del sud com Macarella i Mitjana, ….

Però el seu tret natural més important és el barranc d’Algendar, el més llarg de tota Menorca amb uns 10 km, i que conté l’únic torrent de Menorca que dur aigua tot l’any, i que aquí és conegut com “es riu”. El barranc s’endinsa fins fregar la “linia” que divideix la Menorca del nord de la del sud, i el seu recorregut és un dels paratges més impressionants per les seves parets de quasi 40m d’alçada, pel naixement del torrent, i per la biodiversitat que podem trobar en aquest lloc ombrívol, fresc i arrecerat dels vents. Aqui veurem flora i fauna que nomès trobem en els barrancs. Durant l’excursió també podrem veure algunes coves aferrades a les parets de pedra.

El barranc és també el límit entre els termes de Ciutadella i Ferreries i és protagonista d’una de les llegendes de l’illa: Sa Núvia d’Algendar.

Precisament per la saturació de visitants, la vegetació dunar de la platja és molt pobre. El pinar té una part original i altre que ha estat plantada per afavorir l’ombra als banyistes. També per la afluència de gent, es fa difícil veure animals en aquest indret, a excepció d’alguns pardals, busquerets i sargantanes, a més de la gavina, molt adaptada a la nostra presència.
Tot i que a Cala Galdana, la natura ha estat envaïda per tots nosaltres i per les edificacions, el lloc, segueix sent un marc incomparable.
Quan visiteu la cala, no oblideu els seus voltants.