Punta Prima, mil i un blaus

Platja urbana i molt freqüentada a l’estiu. Té uns 225 m de llargada i uns 40 d’amplada de mitjana, tot i que hi han llocs on l’amplada es d’uns pocs metres. La alta freqüentació ha provocat que desaparegués gran part del seu sistema dunar, on només hi queda una poca vegetació, que no hem de trepitjar per ajudar a la seva recuperació.

Si hi ha alguna cosa especial per la que destaca aquesta platja és, sens dubte, pels colors del seu fons poc profund i amb l’arena blanquinosa que mostra infinitat de blaus, com podeu veure a la foto següent.

P1170169v02Punta Prima
Aquest són els colors que podem veure des del carrer de “Bella Mirada”, a la urbanització de Punta Prima

Al contrari del que sol passar a la majoria de platges, l’arena de Punta Prima no es fruit dels sediments arrastrats pels barrancs, sinó que en aquest cas són arrastrats i dipositats en aquest indret per la pròpia mar.

P1170103Punta Prima
L’illa de l’aire al fons de la imatge

Punta Prima és un mirador cap a l’illa de l’aire i el seu far, construït el 1859. L’illa de l’aire és el segon illot més gran de Menorca, i temps enrere va ser un lloc de refugi pels pescadors. Encara conserva el seu petit moll, tot i que avui dia tant l’illa com els seus voltants són territori protegit. A l’esquerra hi ha un altra illa més petita, l’illot des Cagaire, tot i que no es veu a la foto.

P1170097Punta Prima
Casetes de vorera construïdes als anys 60

Altre característica d’aquesta platja és el conjunt de “casetes de vorera” que es conserven i que actualment s’han pintat de color blau donant al paisatge un to característic; van ser construïdes als voltants dels anys 60 del segle passat per guarir les embarcacions i també s’aprofitaven com a lloc d’estiueig;  un lloc privilegiat, sens dubte.

EC Torre Son Ganxo
Torre de Son Ganxo, també coneguda com a Torre de Punta Prima

Dins de l’ urbanització també trobem una de les moltes torres defensives que té la costa menorquina i que es troba en molt bon estat de conservació i que avui dia es una petita casa de colònies que a més, es pot llogar: la torre de Son Ganxo, construida el 1787 pels espanyols, al igual que la de Alcaufar.

IMGP3702 blog

Punta Prima es també un dels llocs preferits pels surfistes i pels practicants de windsurf els dies que bufa el vent.

IMGP3967Punta Prima
Tram del Camí de Cavalls Punta Prima-Alcaufar

Si agafem el camí de cavalls cap a Alcaufar, tindrem unes boniques vistes de la mar i del far, i si ens hi fixem , veurem les restes del que van ser unes salines temps enrere. El camí fins a la torre de Alcaufar (bessona de la de Punta Prima) es senzill i quasi pla, i des d’aquestes línies us convido a que el feu, descobrint bonics paisatges, flora de vorera, petits racons, …

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s