Es Grau

Es Grau és un petit nucli on s’apinyen les cases al voltant d’una bonica platja aprofitant els terrenys ondulats, del que són testimoni els seus carrers amb pujades i baixades.

Aquest nucli va néixer com a lloc de segona residència, principalment, de gent de Maó, tot i que actualment també hi viu gent de forma permanent; el que no ha estat mai és un nucli turístic.

P1020606 blog
La roca des Mabres i el sistema dunar a l’esquerra

El nucli i la seva platja estan dins de l’espai protegit del Parc de S’Albufera des Grau. Dins del parc trobem més platges, però aquesta és la més gran, amb uns 600m de llargària, de forma semicircular i de poca profunditat, amb aigües bastant tranquil·les gràcies al parament que hi fa l’illa d’en Colom. La roca des Mabres separa la platja en dues parts.

P1170193Platja Es Grau
La tranquil·litat de les aigües des Grau el mes de març

Als voltants de la platja hi trobem un sistema dunar força important i en bon estat de conservació. A la platja hi desemboca l’aigua de S’Albufera, on trobem un pont de fusta que ens facilita la travessa.

P1170195Platja Es Grau
El Pont de Fusta permet travessar la desembocadura de les aigües de S’Albufera

Cal parar atenció a la vegetació dunar de la que sovint no ens hi adonem: lliri de platja, campaneta de mar, trèvol de platja, lletera, … tota aquesta vegetació afavoreix la preservació de l’arena, i a més, els sistemes dunars són l’hàbitat de molts insectes i invertebrats.

P1170217Es Grau
L’embarcador, avui buit. A l’estiu més de 300 barques fondeixen aquest lloc, fet que produeix una forta degradació dels fons marí
P1170240Es Grau
A la part dreta podem veure l’illa d’en Colom

Des de la part més alta del nucli urbà, podem veure l’illa d’en Colom i part de les platges que s’hi troben darrera.

Per es Grau, el camí de cavalls passa fregant la platja en direcció nord on hi tenim per descobrir un paisatge natural amb més platges, un petit prat humit, una torre defensiva, … un recorregut que us invitem a fer i que “penjarem” molt prest.

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s