Talatí de Dalt: entre pastures i conreus

Amb la intenció de que visiblement en el bloc es tinguin a l’abast tota una sèrie de monuments que pertanyen a la nostra cultura talaiòtica, avui mateix, s’ha pujat una altra pàgina que fa referència a un d’aquest jaciments:

Talatí

Talatí és un dels jaciments més coneguts per la peculiaritat que presenta la seva taula, amb una pilastra lateral tombada, motiu de moltes fotografies en les millors guies de l’illa.

P1170986Talati

Com sempre dic, cada monument i cada recinte arqueològic té unes peculiaritats una mica diferents que els fan únics. En aquest cas, Talatí de Dalt va abastar un ampli ventall cronològic que va des de la era pre-talaiòtica fins a la musulmana, passant per la talaiòtica, romana i tardo-romana.

P1170953Talati blog enmenorca.wordpress

Sembla ser que en aquest jaciment es va establir una comunitat de pastors i agricultors ja cap a la segona meitat del tercer mil·lenni aC.

El recinte d’aquest poblat té representants molts dels monuments d’aquesta cultura nostra: talaiot, taula i recinte de taula, sala hipòstila, cases talaiòtiques, recintes coberts i restes de murada, tot enmig d’un terreny on encara podem veure pasturar algun animal que ens acompanya en el trajecte, o admirar alguns dels arbres que ocupen el recinte.

P1170918Talati

Si voleu saber una mica més, us convido a que visiteu la página de Talatí de Dalt.

 

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s