Biniparratx

Biniparratx és el nom d’una platja, d’un campament d’estiu, d’un barranc, … i també d’una petita necròpolis.

IMGP4583Biniparratx

Paret rocosa de la dreta on trobem la necròpolis

La platja està encaixada entre les parets que, a força d’anys, va anar formant les aigües pluvials, donant pas al que avui coneixem com Barranc de Biniparratx.

P1170408Biniparratx coves

Detall d’una de les coves

La platja és d’arena i compte amb vegetació pels voltants afavorida per l’humitat del barranc. Està, com ja hem dit, encaixada entre les parets rocoses del barranc, que tenen una alçada d’uns quinze metres.

P1170431biniparratx barranc

Detall del barranc de Biniparratx

Precisament a les parets de la banda dreta són ben visibles algunes de les coves que els homes talaiòtics van excavar durant l’època de bronze, (finals del  I mil·lenni aC), i que utilitzaven com a coves d’enterrament. Algunes d’elles són de grans dimensions.

P1170388Barranc Biniparratx

Camí que porta fins a la platja

El camí que baixa de la carretera fins a la platja està ple de vegetació i el mes de març, per exemple, podem trobar inclús, algunes mostres de les nostres petites orquídies, que podem fotografiar (hem de tenir en compte no tocar-les ni arrencar-les). Cal recordar que totes les orquídies de les Balears són espècie protegida.

P1170065Ophrys Tenthredinifera

Una de les orquídies més comunes a l’illa

La platja tot i sent petita, es troba en un lloc molt reservat dels vents, cosa que la fa molt agradable. A la part dreta de la platja es solen trobar algues (cyostera), però a la marge esquerra no en sol haver; alguns diuen que potser per la influència de les cases de la urbanització.

IMGP4572Biniparratx

Platja Biniparratx

És un lloc molt agradable per anar a passejar, principalment a l’hivern i primavera, temps en que normalment no hi ha ningú i pots gaudir de la tranquil·litat d’aquest racó.

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Anuncis