Cap d’en Font amb uns altres ulls

Fem un exercici: anem fins a l’urbanització Cap d’en Font i mirem alguna cosa més que les seves cases d’estiueig i la seva carretera en forma de pera (o de llaç).

P1170012Cap den Font

Conjunt de cases a Cap d’en Font

Cerquem els camins que existeixen i que ens permeten baixar a la vorera de la mar; apropem-nos a la petita platja des Caló Blanc o al petit moll que té la urbanització, mig amagat, es podria dir.

P1160981Cap den Font

Baixada al moll

P1170014Cap den Font Calo Blanc

Caló Blanc

Cerquem com caminar per les roques grises i aprofitem per mirar les formes que l’aigua i el temps han modelat. Entre les roques trobarem una petita mostra de la vegetació que es pot formar en aquests petits indrets de vida que formen els minúsculs forats on s’ha dipositat una mica de terra, són “micro-jardins” on s’agrupen diferents plantes; mirem els socarrells, una de les plantes, per a mi, de les  més curioses que té l’illa.

P1170007Cap den Font

“micro-jardins” entre roques

Mirem la vida a l’aigua; cerquem peixos, cargolins, … i aquesta estranya planta que sembla una estora damunt la pedra humida; és la cystoseira, una alga.

P1160996Cystoseira

Una de les algues que podem veure tot passejant, la cystoseira

P1170003Cap den Font

Tot els voltants de Cap d’en Font, són de roca grisa

Caminem una mica per la urbanització, aquest cop pels seus camins, i parem-nos a descansar mirant l’horitzó i la silueta mig difuminada de l’illa veïna, Mallorca. Un mirador de sommi, sens dubte.

P1160962v02

El mirador de Cap d’en Font; tranquil·litat

Sempre hi ha una altra manera de veure les coses. Proveu-lo!.

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Anuncis