Cala Fonduco: un lloc inquietant

Fa uns anys enrere, la cala va ser lloc de reunió de famílies i pescadors. Contava amb un berenador, i també, amb un viver de llagostes prou conegut. La gent s’apropava a la cala per pescar, descansar, netejar el peix, … al estar prop de Maó permetia que la gent pogués arribar tot fent un passeig.

P1160877Fonduco

La tranquil·litat de l’hivern a Cala Fonduco

Avui inquieta veure com molts dels seus edificis es troben en estat ruïnós i abandonats. La sensació que es té quan ens hi apropem per la carretera que bordeja el mar és prou estranya, i aleshores, desconcertant, per que enmig de tot aquest paisatge ens trobem amb unes casetes blanques, amb una bona vista cap al fantàstic Port de Maó, cap a l’illa del Rei, cap a Sant Antoni, i també, cap a Maó, o sigui, un entorn privilegiat.

P1160885Fonduco

Part de l’antiga caseta del Fonduco vora la mar

Si et pares uns minuts al seu petit moll, la vida flueix, però poc a poc. Sembla que el temps s’ha aturat entre les ruïnes, i les antigues pedres d’algunes construccions, però inequívocament, el lloc es ara un petit racó residencial, que frega la mar.

P1160874Fonduco

Dues fotografíes testimoni del que va ser el viver de llagostes, que s’ha intentat recuperar sense gaire èxit

P1160876Fonduco

Aquest és un dels llocs on no sols arribar si ets un visitant de l’illa; no desperta cap interès, malgrat que el té, i que temps enrere va tenir dos establiments hostelers molt coneguts.

P1160870Fonduco

Cala Fonduco mira cap a Sant Antoni, l’illa del Rei i Maó

Cala Fonduco té una petita història darrera:  aquí va desembarcar el Kaiser Guillem II, i  per damunt del penyal (que forma part d’algunes cases), trobem la casa del almirall Collingwood, que tenia accés a la cala.

P1160871Fonduco

Us convido a que us seieu en el seu petit moll i deixeu que us atrapin altres temps.

* * * * * * * * *

Pitja aquí per veure fotos antigues de Menorca, entre elles, una de la Cala Fonduco i el seu berenador.

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Anuncis