Trepucó

Trepucó era un poblat emmurallat que té una extensió d’uns 5.000 m2. L’assentament de la població es situa cap el 1400 aC, o sigui, fa ara més de 3.400 anys.

Havia tingut fins a 4 talaiots, dels que avui han quedat el gran talaiot central i un altre més petit que podem veure des de la part visitable, tot i que no ens podem apropar. Es creu que el gran talaiot, per la seva posició, podia haver tingut funcions defensives o d’atalaia.

IMGP3370Trepuco

Talaiot

Al recinte de taula podem veure la porta d’entrada, i també, les restes de les pilastres que envolten el recinte. Molt a prop poden trobar restes del que van ser vivendes talaiòtiques, amb el seu pati central i algunes habitacions perifèriques. Dins del recinte excavat també es van trobar i excavar magatzems i coves, de les que malauradament només podem veure una a l’entrada al recinte, ja que no tot el poblat és visitable.

IMGP3374Trepuco

Recinte de Taula

Com molts dels antics assentaments, va ser utilitzat en diferents èpoques, destacant la utilització que van fer els francesos del lloc en el segle XVIII, com a indret defensiu per poder assetjar el castell de Sant Felip.

Va ser declarat monument històric nacional el 1931 i avui dia forma part dels 25 monuments que opten a la candidatura de patrimoni de la humanitat, dins de la cultura talaiòtica de Menorca.

IMGP3377Trepuco

Restes vivendes talaiòtiques i altres habitacions

Curiositat: Aquest lloc, abans de que existís consciència de la seva importància com a indret històric, era un lloc d’esbarjo i de trobada de molts joves maonesos, ja que el poblat es troba molt aprop de la ciutat de Maó.

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Per saber més:

Article sobre Trepucó amb informació, video, documentació, etc.

Anuncis