Cala Molí

Cala Molí és un bocinet d’història, i també, un lloc que irradia calma, especialment ara, fora ja de l’estiu i la temporada d’arribada i “ancoratge” de turistes.

P1160041Cala Moli

Aquí, com a tot arreu i no em canso de dir-ho, també convé deixar el cotxe aparcat a qualsevol carrer de la urbanització de Cala Molí, o bé, del Port d’Addaia, i anar caminant, poc a poc, descobrint petits camins que finalment, s’obren davant el mar i aquest petit port. Podem caminar per damunt dels pantalans provant de no espantar els ànecs dels voltants i no fer soroll, i seure’ns damunt les fustes per contemplar el paisatge i notar la calma, … amb els peus penjant, com deia una cançó…

P1160025Cala Moli

En aquesta cala van desembarcar les tropes del General Stuart el 7 de novembre de 1798, per donar pas a la que seria la tercera i última de les ocupacions britàniques a Menorca, i que només va durar 4 anys, ja que el 1802 Menorca va ser retornada a Espanya mitjançant el tractat d’Amiens.

Avui és un lloc tranquil i agradable on la natura arriba quasi fins l’aigua. Té alguns petits embarcadors, casetes de vorera, pantalans de fusta, …

P1160072CalaMoli

En aquest petit indret també trobem alguns valor marins importants, com és l’algueró, una planta marina que està protegida, i que a més de ser l’hàbitat d’algunes especies, estabilitza els substrats dels fons.

P1160044Cala Moli

P1160057CalaMoli

P1160075Cala Moli

Un desig:  que aquest racons no fossin visibles per tothom, i que així, es conservessin de per vida.

Ver artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Anuncis