Alcaufar

Aquí va desembarcar el general Stanhope el 1708, iniciant el que desembocaria en la primera dominació anglesa de l’illa, oficialment, el 1713.

Alcaufar 10_2010 (2)blog

Bocana de la cala, amb la torre de defensa al fons, sobre la punta d’en Morro

Alcaufar 1 , va ser lloc d’estiueig de moltes famílies sobre tot, de Maó i de Sant Lluís, que van fer aquí les seves casetes al costat del que fora refugi de pescadors i que avui dia comparteixen espais amb els turistes que visiten la cala o que fan estada en el que diuen va ser el primer hotel turístic de platja de Menorca, l’hotel Xuroy.

 1Alcaufar és el nom més conegut pels menorquins, tot i que avui dia es diu Cala Alcalfar
P1020387Alcaufar

Casetes de barca sobre els costats rocosos de la cala

El camí de cavalls la travessa; els esculls rocosos la protegeixen de les onades, i la torre defensiva del segle XVIII, construïda pels espanyols, la custodia.

La cala es estreta i llarga, i en el seu camí fins a la sorra comparteixen lloc les petites barques atracades, les casetes de vorera, les coves, i també, els embarcadors que arriben fins a la zona de bany. La cala també té una vena d’aigua dolça, que molts banyistes “noten” per la diferència de temperatura.

P1020396alcaufar

Platja a l’hivern, amb la posidònia sobre la sorra.

Al fosquet, passejant pels seus carrers estrets on s’apinyen algunes casetes d’estiu (les més antigues del lloc), podem notar un caire molt familiar, de veïnat; famílies que es repleguen a la nit, avis que ensenyen als nets a pescar, nens que salten a l’aigua, …

A la part de la sorra trobem un pont, i al seu costat, una àrea d’esplai per jugar, i també, el tram del camí de cavalls que ens dur cap a Punta Prima, passant per la petita platgeta d’en Morro i molt a prop de la torre defensiva.

Tot plegat mereix el nostre passeig.

P1150128Alcaufar

Petita platja d’en Morro d’Alcaufar al fosquet.

Per saber més:

Veure ficha de la platja (OBSAM)

Menorca sota el domini británic (article de wikipedia)

Ver este artículo en castellano con google translate

Read this article in English with google translate

Anuncis