Pont d’en Gil

Una petita excursió pel camí de cavalls ens porta a aquest caprici de roca i mar. Només uns pocs minuts de camí separen la civilització urbanitzada, d’aquest curiós indret.

P1140572Pont den gil

Pont d’en Gil, vist des del camí de cavalls

A més de la seva importància paisatgística, també és un indret geològic important, ja que les seves formacions pertanyen al Juràssic i Miocè, tot i que la part del pont està formada principalment per pedres calcàries i sorrenques  que les ones han anat modelant.

P1040594Pont den Gil Montse

Val la pena caminar uns pocs metres del camí de cavalls per contemplar aquest indret (foto de Montse Cañadas)

Tot i que el camí a recòrrer es pedregós i quasi desèrtic, encara podem trobar meravelles com aquesta bonica taparera, tant pel camí com a prop del penyal, en ple mes de juliol. Sempre trobem mil motius per recòrrer l’illa.

P1140569taperera PdGil

Taparera/Alcaparra

* * * * * * * * * * * * *

Una pequeña excursión por el “cami de cavalls” nos lleva hasta este capricho de roca y mar. Apenas unos minutos de camino separan la civilización urbanizada de este paraje natural.

P1040597Pont denGil Montse

En la parte inferior de este saliente se encuentra una de las cuevas subterráneas más conocidas de la isla (foto de Montse Cañadas)

Este punto, además del interés por su paisaje, lo es también por su geología, ya que sus formaciones corresponden al Jurásico y al Mioceno, si bien la zona del puente está formada principalmente por piedras calcáreas y areniscas  que las olas han ido modelando.

P1140587Pont den gil

Geológicamente, en esta zona de Ciutadella, confluyen formaciones del Jurásico y del Mioceno

Aunque el camino a recorrer es pedregoso y casi desértico, todavía podemos encontrar algunas pequeñas “maravillas” por el camino y junto al acantilado, como la planta de la alcaparra de la imagen central, en pleno mes de julio. Siempre encontramos mil motivos para recorrer Menorca.

Per saber més/Para saber más:

Vídeo de la cova subterrània/Video de la cueva subterránea

Anuncis