Patrimoni Militar a Menorca

Esta entrada está en castellano y en catalán

La paraula “militar” té unes connotacions especials que fa que la rebutjem, probablement per que ens evoca guerres, conflictes o temps d’imposicions, però no hem d’oblidar que molts dels elements arquitectònics militars, van ser refugi i defensa dels territoris i de la població.

La Mola, imagen del interior con garitas guardia
Detalle de la Fortaleza de la Mola, Mahón

Menorca, cobdiciada per moltes potències i diferents civilitzacions per la seva posició estratègica al Mediterrani, va patir multitud de conquestes, invasions i saquejos que varen fer necessària la seva protecció i defensa.

Des dels temps primitius, l’illa va tenir que adoptar mitjans defensius. Segons el Sr. Fornals, ja els talaiots i les murades de l’època talaiòtica tenien aquesta utilitat pels pobladors de Menorca.

Més tard van venir les atalaies, les torres, els castells, les fortaleses, … monuments i vestigis que tenen una gran rellevància com a testimonis de la nostra història.

La fortalesa de La Mola, el Castell de Sant Felip, Las Torres de defensa costanera, les Atalaies, els refugis, el Fort Marlborough, El Bastió de Ciutadella, les murades de les ciutats, … tots són patrimoni defensiu-militar de l’illa.

En aquesta entrada només volem posar en valor aquest llegat mitjançant algunes imatges, esperant que la gent els conegui, els respecti i els preservi.

———————————————————————————————————

Pitja sobre les imatges per obrir la galeria/Pulsa sobre las imágenes para abrir la galeria

———————————————————————————————————

La palabra “militar” tiene unas connotaciones especiales que hace que la rechacemos, probablemente porque nos evoca guerras, conflictos o tiempos de imposiciones, pero no hemos de olvidar que, muchos de los elementos arquitectónicos militares, fueron refugio y defensa del territorio y de su población.

Menorca, codiciada por muchas potencias y diferentes civilizaciones por su posición estratégica en el mediterráneo, sufrió multitud de conquistas, invasiones y saqueos que hicieron necesaria su protección y defensa.

Desde los tiempos primitivos, la isla tuvo que adoptar medios defensivos. Según el Sr. Fornals, ya los talaiots y las murallas de la época talayótica tenían esta utilidad para los pobladores de Menorca.

Posteriormente llegaron las atalayas, las torres, los castillos, las fortalezas, … monumentos y vestigios que tienen una gran relevancia como testimonios de nuestra historia.

La Fortaleza de la Mola, el castillo de Sant Felip, las Torres de Defensa costera, las Atalayas, los Refugios, el Fuerte Marlborough, el Bastión de Ciutadella, las murallas de las ciudades,… todos son patrimonio defensivo-militar de la isla.

En esta entrada sólo queremos poner en valor este legado mediante algunas imágenes, esperando que la gente los conozca, los respete y los preserve.

Per saber més/Para saber más:

Bloc sobre arquitectura militar de Menorca

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s