Son Catlar

Cadascun dels poblats megalítics de l’illa tenen una singularitat especial. Sempre es descobreix alguna cosa nova o diferent a cada lloc, i tots són especials. No és per tant cert, allò de que vist un vist tots.

Des d’aquestes línies m’agradaria convidar a tothom a que conegués diferents jaciments arqueològics de l’illa, i a que veiés i descobrís cada una de les diferents singularitats que tenen. Quan aconsegueixes veure més allà d’un munt de pedres és quan aquests llocs arqueològics t’encisen.

Us convido a conèixer el Poblat de Son Catlar.

Part de la muralla feta amb pedres de gran tamany

La millor manera de fer-se una idea d’aquest poblat prehistòric és recorrent tot el seu perímetre, seguint la muralla que l’envolta, que té una llargària de 864 m. Durant el recorregut només veurem una entrada al poblat, a la seva part nord. Aquesta entrada té una forma de “zig zag” que es creu servia per poder defensar-la millor.

Poblado Son Catlar
Una de les entrades a Son Catlar

Ja un cop dins del recinte veurem que trobar les indicacions o el camí senyalitzat és una mica “caòtic”, en part per la natura, que creix per tot arreu, i en part per el munt de pedres que trobarem per tot el recinte, una gran majoria, fruit de l’amuntegament que la gent del camp feia per poder treballar. Tenim doncs, que caminar amb calma i descobrir cadascun dels monuments que es troben dins del recinte per no perdre’ns cap. El recinte de taula és una d’aquestes peculiaritats de les que parlava, ja que no té una sola entrada, com la resta de recintes de taula que podem veure a l’illa, sinó que en té dues. La taula, però, està trencada i ja no té la pedra capitell.

Tot passejant podrem veure talaiots, una sala hipòstila molt derruïda, restes de vivendes talaiótiques, … i ja fora del recinte amurallat hi trobem un hipogeus, que data entre el 1800-1400 aC. situat a la part sud.

Recinte de taula

Per saber més, clica aquí

LA CULTURA TALAIÓTICA, CANDIDATA A SER PATRIMONI DE LA HUMANITAT

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s